Tuniakové guľôčky

Tuniakové guľôčky

Guľôčky z tuniaka, vajíčka a mrkvy. Vhodné ako desiata, olovrant, prípadne ako hlavné jedlo dňa. Obalené v sezame a s avokádovým šalátom. Mňam, tie musíte vyskúšať.

Suroviny na 2 porcie /10 guľôčok/

  • 1 Veľká konzerva tuniaka vo vl. šťave
  • 1 Vajíčko
  • 1 Jarná cibuľka/biela časť/
  • 1 Väčšia mrkva
  • 1ČL Dijónska horčica
  • Himalájska Soľ, mleté čierne korenie
  • 4PL Sezam

Postup

Mrkvu si uvaríme al dente/nerozvaríme/. Vajíčko si uvaríme natvrdo. Do hlbšej misky si dáme cibuľku/bielu časť/ nakrájanú nadrobno. K nej pridáme tuniaka bez šťavy, najemno nastrúhané vajíčko a mrkvu. Dochutíme soľou, korením a horčicou. Rukami tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v sezame, ktorý sme opiekli na panvici nasucho.

TIP: Avokádový šalát si pripravíte z 1 ks avokáda, 10 cherry paradajok, 1červenej cibule. Nakrájame podľa chuti a použijeme šťavu z ½ citróna, 1PL med a 1PL Olivový olej ako zálievku, dochutíme soľou a korením podľa chuti. Môžete pridať aj bylinky, napríklad čerstvú bazalku.

Dobré vedieť: Avokádo je zdrojom vlákniny, zdravých tukov a kyseliny listovej. Má vysoký obsah draslíka, vitamínov skupiny B, C a K. Konzumácia avokáda zlepšuje zrak, znižuje cholesterol, zmierňuje príznaky artritídy a chemoterapie, znižuje riziko vzniku rakoviny prostaty, pôsobí protizápalovo a pomáha v redukcii hmotnosti.

https://jedalniceknamieru.sk/avokadova-natierka-s-tuniakom/