Tvarohová pizza, ktorá chutí ako ozajstná pizza z múky. Vyskúšajte si ju pripraviť a určite si ju zamilujete. Je rýchlo hotová, chutná a plná bielkovín.
Suroviny na 1 porciu
Cesto
- 3PL Ovsené vločky
- 100g Tvaroh jemný, polotučný
- 1 vajíčko
- Soľ, Mleté čierne korenie
Obloha
- 4 Plátky hydinovej šunky
- 3PL Kukurica
- 1 Plátok tvrdý syr
- 2PL Kečup bez pridaného cukru
- Oregano/Bazalka
Postup
Vločky si rozmixujeme na múku, pridáme tvaroh, vajíčko a rozmiešame. Dochutíme soľou a korením. Plech si vystelieme papierom na pečenie a cesto rozotrieme na cca 0,3-0,5mm hrúbku do tvaru kruhu. Potrieme ho kečupom/pretlakom, ktorý sme zmiešali s oreganom, navrstvíme šunku a kukuricu, posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C zhruba 25 minút, alebo kým cesto nie je zlatisté.
TIP: Môžete použiť aj hrudkový, ten treba rozmixovať na menšie kúsky, aby bolo cesto kompaktnejšie. Ak sa snažíte znížiť príjem tuku v strave použite nízkotučný tvaroh, syr do 20-30% tuku a vajíčko bez žĺtka.
Dobré vedieť: Tvaroh obsahuje vitamíny B3,B9,B12 A,E. je zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou, problémami s pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti. Pomáha pri stavoch úzkosti a psychickou nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.