Tvarohová nátierka je klasika, ktorá nikdy nesklame. Pridajte si údenú červenú papriku, červenú cibuľu a máte novú variantu tejto chutnej nátierky.
Suroviny na 2 porcie
- 1 kocka tvarohu
- 1 Malý klímok bieleho jogutu
- 1PL Údená paprika
- 1 ks Červená cibuľa
- Morská soľ
Postup
Všetko spolu zmiešame. Podávame s celozrnným pečivom.
TIP: Cibuľu môžete nahradiť bylinkami podľa chuti.
Dobré vedieť: Tvaroh obsahuje vitamíny A,E, skupiny B. Tvaroh je zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou, problémami s pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti.