Tvarohová nátierka s údenou paprikou

Tvarohová nátierka s údenou paprikou

Tvarohová nátierka je klasika, ktorá nikdy nesklame. Pridajte si údenú červenú papriku, červenú cibuľu a máte novú variantu tejto chutnej nátierky.

Suroviny na 2 porcie

  • 1 kocka tvarohu
  • 1 Malý klímok bieleho jogutu
  • 1PL Údená paprika
  • 1 ks Červená cibuľa
  • Morská soľ

Postup

Všetko spolu zmiešame. Podávame s celozrnným pečivom.

TIP: Cibuľu môžete nahradiť bylinkami podľa chuti.

Dobré vedieť: Tvaroh obsahuje vitamíny A,E, skupiny B. Tvaroh je zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou, problémami s  pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti.

https://jedalniceknamieru.sk/tvarohova-fit-pizza/