Máte radi bryndzu? V Máji je na jej konzumáciu ten najlepší čas. Je to biely probiotický poklad pre naše zdravie, obsahuje veľa vitamínov a minerálov. Pripravte si z nej lahodnú nátierku.
- 40g bryndze
- 40g tvarohu
- 2PL Biely jogurt
- 1ks Jarná cibuľka/pažítka
- Morská soľ
- Čierne korenie
Postup
Tvaroh, bryndzu, jogurt a cibuľku nakrájanú nadrobno spolu zmiešame, dochutíme troškou soli a korenia.
TIP: Podávame s pečivom s celozrnnej múky.
Dobré vedieť: Bryndza je zdrojom probiotických kultúr, ktoré priaznivo vplývajú na naše zdravie. Obsahuje komplex vitamínov skupiny B, vápnik, sodík, železo, fosfor, či zinok. Konzumáciou bryndze dodáme bunkám čreva správnu výživu na vyváženú črevnú mikroflóru, pomáha pri znižovaní krvného tlaku a cholesterolu, zlepšuje imunitný systém, upokojuje nervy, jej konzumáciou predídeme vzniku osteoporózy, podporuje hojenie rán a zlepšuje kvalitu pokožky.