Tvarohový koláčik bez korpusu

Tvarohový koláčik bez korpusu

Budujete svalovú hmotu, alebo máte problémy s nadváhou? Zaraďte si do jedálnička tvaroh. Obsahuje veľa bielkovín, trávi sa pomaly. Má málo kalórií, nízky glykemický index, dobre zasýti. Tvarohový koláčik bez korpusu si môžete dopriať bez výčitiek aj poobede.

Suroviny na dve porcie

  • 250g Tvaroh jemný, polotučný
  • 1 Vajíčko
  • 1PL Kakao
  • 2PL Med

Postup

Tvaroh, vajíčko a med vymiešame. Potom zmes rozdelíme na polovicu a do jednej primiešame kakao. Pripravíme si dve zapekacie misky a zmes rovnomerne rozdelíme. Najprv nalejeme bielu a potom navrch kakaovú zmes. Pečieme 25 min. na 190°C

TIP: Namiesto kakaa môžete použiť bobuľové ovocie.

Dobré vedieť: Tvaroh obsahuje veľa bielkovín, má málo kalórií, nízky glykemický index, dobre zasýti. Vhodný pri budovaní svalovej hmoty. Je vhodný pre ľudí, ktorí majú problémy s nadváhou, s pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti. Obsahuje vitamíny B3,B9,B12 A,E. Chráni pre úzkosťou a psychickou nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.

https://jedalniceknamieru.sk/tvarohovy-kolac-s-broskynami/