Tvarohový koláčik na Valentína

Tvarohový koláčik na Valentína

Tvarohový koláčik s broskyňami zachutí aj  vašej milovanej polovičke. Krásne naservírovaný chutí ešte lepšie.

Suroviny na 8 porcií

Korpus

  • 140g ovsené vločky/rozmixované na múku/
  • 60g Mandle /rozmixované na múku/
  • 60g Trstinový cukor
  • 170ml voda

Suroviny na plnku

  • 1kg nízkotučný tvaroh, jemný
  • 1 konzerva zaváraných broskýň
  • 1 vajíčko
  • 2PL Včelí med

Postup

Rúru si predhrejeme na 190°C. Zmiešame tvaroh s medom, vajíčkom a nakrájanými broskyňami na kocky.   

Ovsené vločky a mandle si rozmixujeme na múku, pridáme cukor a vodu. Vznikne nám lepkavá zmes, ktorú utľapkáme lyžicou na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.

Korpus dáme zapiecť na 5-7 minút. Potom naň vylejeme tvarohovo-ovocnú zmes a dáme piecť do rúry na 170°C 40 minút. Potom rúru vypneme a necháme dôjsť v pootvorenej rúre.

TIP: Keď je cesto príliš drobivé, pridáme vodu. Ak príliš lepkavé pridáme ešte vločky. Na ozdobenie môžete použiť pyré z broskýň, kokos, horkú čokoládu, ovocie a želatínu, alebo džem bez pridaného cukru.

TIP2: Po obvode torty som formičkou vykrojila srdiečka. Tvaroh som vybrala a srdiečko naplnila broskyňovým pyré. Okraj som posypala kokosom a nastrúhala horkú čokoládu.

TIP3: Ak máte radi sladšie koláčiky cukor a med si pridajte.

Dobré vedieť: Tvaroh je zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má málo kalórií a dobre zasýti. Vhodný j takmer pre každého, športovcov, diabetikov, deti, ľudí, ktorí trpia prekyslením alebo zápalom žalúdka. Znižuje cholesterol, stres, prospieva pečeni, zrýchľuje metabolizmus, chráni kosti a zuby. Obsahuje vitamíny skupiny B A,E. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.

Tvarohová štrúdľa s hroznom