Tvarohový koláčik s broskyňami zachutí aj vašej milovanej polovičke. Krásne naservírovaný chutí ešte lepšie.
Suroviny na 8 porcií
Korpus
- 140g ovsené vločky/rozmixované na múku/
- 60g Mandle /rozmixované na múku/
- 60g Trstinový cukor
- 170ml voda
Suroviny na plnku
- 1kg nízkotučný tvaroh, jemný
- 1 konzerva zaváraných broskýň
- 1 vajíčko
- 2PL Včelí med
Postup
Rúru si predhrejeme na 190°C. Zmiešame tvaroh s medom, vajíčkom a nakrájanými broskyňami na kocky.
Ovsené vločky a mandle si rozmixujeme na múku, pridáme cukor a vodu. Vznikne nám lepkavá zmes, ktorú utľapkáme lyžicou na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
Korpus dáme zapiecť na 5-7 minút. Potom naň vylejeme tvarohovo-ovocnú zmes a dáme piecť do rúry na 170°C 40 minút. Potom rúru vypneme a necháme dôjsť v pootvorenej rúre.
TIP: Keď je cesto príliš drobivé, pridáme vodu. Ak príliš lepkavé pridáme ešte vločky. Na ozdobenie môžete použiť pyré z broskýň, kokos, horkú čokoládu, ovocie a želatínu, alebo džem bez pridaného cukru.
TIP2: Po obvode torty som formičkou vykrojila srdiečka. Tvaroh som vybrala a srdiečko naplnila broskyňovým pyré. Okraj som posypala kokosom a nastrúhala horkú čokoládu.
TIP3: Ak máte radi sladšie koláčiky cukor a med si pridajte.
Dobré vedieť: Tvaroh je zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má málo kalórií a dobre zasýti. Vhodný j takmer pre každého, športovcov, diabetikov, deti, ľudí, ktorí trpia prekyslením alebo zápalom žalúdka. Znižuje cholesterol, stres, prospieva pečeni, zrýchľuje metabolizmus, chráni kosti a zuby. Obsahuje vitamíny skupiny B A,E. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.