Uhorka je jedným z najlepších diuretík. Mrkva udržiava v dobrom stave zuby, štruktúru kostí a dodá suchej koži výživné látky. Jablká majú výbornú čistiacu schopnosť, pomáhajú pri zápche, horúčkach a zápaloch.
- 3 ks Mrkva
- 1 Jablko
- ½ uhorka
- 2 hrste špenát
Postup
Mrkvu si ošúpeme, jablko a uhorku si dobre umyjeme a utrieme dosucha. Špenát si umyjeme a všetko dáme do odšťavovača na stupeň, ktorý si vyžaduje druh zeleniny.
TIP: Zelenina a ovocie sa odšťavuje zvlášť. Jedinú výnimku tvorí jablko, ktoré je možné miešať so zeleninou.
Dobré vedieť: Šťava z mrkvy sa môže piť neobmedzene, normalizuje všetky telesné funkcie v tele. Obsahuje vitamíny A,B,C,D,K .Povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Jej pitím sa znižujú opuchy a zvyšuje sa odolnosť voči infekciám. Očisťuje pečeň, pri jej pití sa niekedy zvykne zafarbiť koža. Znamená to, že škodlivé látky usadené v pečeni sa uvoľnili z nej v takom množstve, že črevný a močový systém nie sú schopné ich zvládnuť ,preto sa presunuli do lymfy, aby sa z tela vylúčili von kožnými pórmi. Máte problémy s vlasmi, alebo reumatické ťažkosti? Šťava z mrkvy a uhorky zaručene pomôže. Pokiaľ pijete čerstvé šťavy prvý krát, odporúčam riediť ich vodou. Po vypití štiav telo začne s “veľkým upratovaním“, neriedená šťava má väčšiu silu, čo by mohlo spôsobiť chvíľkovú nevoľnosť.