Vajíčko s chrumkavým žitným chlebíkom

Vajíčko s chrumkavým žitným chlebíkom

Ponáhľate sa a nemáte čas variť.  Skúste rýchle raňajky, alebo olovrant. Zasýtia, dodajú telu energiu a vyhnete sa vlčiemu hladu.

Postup

Vajíčka si uvaríme natvrdo, dajú sa pripraviť aj vopred a odložiť do chladničky. Ku každému jedlu pridáme aspoň 1hrsť zeleniny podľa chuti. Solíme minimálne. Ražný chlebík si vyberieme s vyšším obsahom vlákniny. Stačí zjesť 2 ks.

Knackebrot s nátierkou z červenej repy

Knackebrot s praženicou

Knackebrot so šunkou alebo syrom

Dobré vedieť: Ražný (žitný) chlieb

Recept na domáci ražný chlieb bez kysnutia, cukru, prídavných látok a tuku. Najlepší je kváskový, ktorý si upečiete sami doma z celozrnnej múky. Toto je najrýchlejšia verzia bez kvásku.

Suroviny

1kg ražnej múky,500ml acidofilné mlieko, 1,5ČL Sóda bikarbóna, 1ČL soľ, 1PL Ľanové semienka alebo iné( pridať pri miesení)

Postup

Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá tuhé ,môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju a vytvarujeme ho do bochníka, keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a 20 minút pečieme. Potom vyberieme, potrieme vodou a dáme ešte na 15 minút do rúry. https://jedalniceknamieru.sk/vajickova-natierka-s-hermelinom/