Ponáhľate sa a nemáte čas variť. Skúste rýchle raňajky, alebo olovrant. Zasýtia, dodajú telu energiu a vyhnete sa vlčiemu hladu.
Postup
Vajíčka si uvaríme natvrdo, dajú sa pripraviť aj vopred a odložiť do chladničky. Ku každému jedlu pridáme aspoň 1hrsť zeleniny podľa chuti. Solíme minimálne. Ražný chlebík si vyberieme s vyšším obsahom vlákniny. Stačí zjesť 2 ks.
Knackebrot s nátierkou z červenej repy
Knackebrot s praženicou
Knackebrot so šunkou alebo syrom
Dobré vedieť: Ražný (žitný) chlieb
Recept na domáci ražný chlieb bez kysnutia, cukru, prídavných látok a tuku. Najlepší je kváskový, ktorý si upečiete sami doma z celozrnnej múky. Toto je najrýchlejšia verzia bez kvásku.
Suroviny
1kg ražnej múky,500ml acidofilné mlieko, 1,5ČL Sóda bikarbóna, 1ČL soľ, 1PL Ľanové semienka alebo iné( pridať pri miesení)
Postup
Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá tuhé ,môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju a vytvarujeme ho do bochníka, keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a 20 minút pečieme. Potom vyberieme, potrieme vodou a dáme ešte na 15 minút do rúry. https://jedalniceknamieru.sk/vajickova-natierka-s-hermelinom/