Vajíčková nátierka sa dá pripraviť v rôznych kombináciách. Skúšali ste ju s balkánskym syrom?
Suroviny na 2 porcie
- 4 vajíčka
- 100g balkánsky syr
- 2PL biely jogurt
- pažítka
Postup
Vajíčka si uvaríme natvrdo. Necháme vychladnúť, potom rozmixujeme s balkánskym syrom a jogurtom. Ochutnáme, ak je treba dosolíme a môžeme pridať cibuľku alebo pažítku.
TIP: Nátierka sa hodí aj na Silvestra alebo posedia s priateľmi a rodinou. Podávame s celozrnným pečivom, alebo zeleninovými tyčinkami.
Dobré vedieť: Vajíčka sú zdrojom bielkovín( bielko) a cholesterolu (žĺtok). 1 ks má približne 80 kalórií. Vhodné konzumovať pri redukcii hmotnosti, vysokom cholesterole, zlepšujú funkcie mozgu, zdravie zubov, kostí, imunitu a regulujú hormóny štítnej žľazy. Obsahujú vitamíny A, skupiny B, D, jód, selén. Určite by v našom jedálničku nemali chýbať.