Hľadáte recept na vajíčkovú nátierku? Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept s Hermelínom. Vhodná na raňajky, či olovrant.
- 2 Vajíčka
- 1 ČL Maslo čerstvé 82% tuku
- 1 Koliesko Hermelín tuk do 30%
- 1 Jarná cibuľka/iba biela časť/
- Mleté čierne korenie
- Himalájska soľ
Postup
Vajíčka si uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Do mixéra dáme maslo, syr, vajíčka a cibuľku rozmixujeme na hladkú zmes a dochutíme korením a troškou soli.
TIP: Rozmixovaním masla, cibule a syra vznikne chutná hermelínová nátierka.
Dobré vedieť: Vajíčka sú kvalitným zdrojom bielkovín, bielko má iba 35 kalórií, žĺtok je kalorický a obsahuje cholesterol, 1 vajíčko má cca 250mg a denná dávka cholesterolu je 300mg, ktorú by sme nemali prekračovať hoci všetka výživa je v žĺtku. Obsahuje železo, zinok, vápnik, fosfor, selén, vitamíny A,D,E, B6, B12 a omega-3 mastných kyselín. Konzumácia vajec podporuje vývoj dobrého zraku, mozgu, ochraňuje srdce, Konzumácii vajíčok by sa mali vyhnúť ľudia s vysokým cholesterolom, ktorí majú málo pohybovej aktivity a nedostatok vlákniny v strave. Vajíčka sú vhodné do redukčných diét, na naberanie svalovej hmoty a pre všetkých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať.