Vajíčková nátierka s mrkvou, kde základ tvorí tvaroh a biely jogurt. Záruka vysokého obsahu bielkovín a skvelej chuti. Vhodné na jednohubky so zeleninou alebo s celozrnným pečivom.
Základné suroviny
- 125g nízkotučný tvaroh
- 2 PL biely jogurt (na regulovanie hustoty nátierky)
- 1 menšia mrkva
- 2 plátky Cheddar syr
- 1ČL Horčica
- 3 ks vajíčka uvarené natvrdo
- mleté čierne korenie
- morská soľ
Postup
Vajíčka si uvaríme natvrdo, mrkvu si nastrúhame. Potom pridáme tvaroh, korenie a soľ, opäť rozmixujeme. Podľa toho akú hustú chceme nátierku, pridáme jogurt.
TIP: Mrkvu, syr a uvarené vajíčka môžeme rozmixovať, potom pridať všetky ostatné suroviny a dochutiť soľou a korením. Je to rýchlejšie. ?
Dobré vedieť: Každá nátierka môže mať veľa variácií. Všetko záleží od vašej chuti a fantázie. Nátierky môžete vyskúšať aj s inou kombináciu zeleniny ako zeler, medvedí cesnak, tekvica, červená šošovica, fazuľa. Kuracie soté s mrkvou a kukuricou