Vajíčková nátierka s mrkvou

Vajíčková nátierka s mrkvou

Vajíčková nátierka s mrkvou, kde základ tvorí tvaroh a biely jogurt. Záruka vysokého obsahu bielkovín a skvelej chuti. Vhodné na jednohubky so zeleninou alebo s celozrnným pečivom.

Základné suroviny

  • 125g nízkotučný tvaroh
  • 2 PL biely jogurt (na regulovanie hustoty nátierky)
  •  1 menšia mrkva
  • 2 plátky Cheddar syr
  • 1ČL Horčica
  • 3 ks vajíčka uvarené natvrdo
  • mleté čierne korenie
  • morská soľ

Postup

Vajíčka si uvaríme natvrdo, mrkvu si nastrúhame. Potom pridáme tvaroh, korenie a soľ, opäť rozmixujeme. Podľa toho akú hustú chceme nátierku, pridáme jogurt.

TIP: Mrkvu, syr a uvarené vajíčka môžeme rozmixovať, potom pridať všetky ostatné suroviny a dochutiť soľou a korením. Je to rýchlejšie. ?

Dobré vedieť: Každá nátierka môže mať veľa variácií. Všetko záleží od vašej chuti a fantázie. Nátierky môžete vyskúšať aj s inou kombináciu zeleniny ako zeler, medvedí cesnak, tekvica, červená šošovica, fazuľa. Kuracie soté s mrkvou a kukuricou