Vajíčková nátierka s tuniakom

Vajíčková nátierka s tuniakom

Vajíčková nátierka bez použitia masla? Áno, zmiešajte ju s tuniakom a získate výživné jedlo bohaté na bielkoviny, vhodné aj do redukčnej diéty.

  • 1 Vajíčko
  • 1 Malá konzerva tuniaka vo vl. šťave
  • Soľ, mleté čierne korenie, pažítka

Postup

Vajíčko si uvaríme natvrdo a ešte teplé ho olúpeme. Do mixéra vložíme tuniaka bez šťavy a vajíčko, rozmixujeme na hladkú zmes a dochutíme soľou a korením, prípadne bylinkami a koreninami podľa chuti.

TIP: Pokiaľ si strážite v strave sacharidy, nátierku môžete jesť aj bez pečiva, iba so zeleninovými tyčinkami.

Dobré vedieť: Vajíčka sú kvalitným zdrojom bielkovín, bielok je diétny, žĺtok obsahuje cholesterol, ale aj  železo, zinok, vápnik, fosfor, selén, vitamíny A,D,E, B6, B12  a omega-3 mastných kyselín. Konzumácia vajec podporuje vývoj dobrého zraku, mozgu, ochraňuje srdce, Konzumácii vajíčok by sa mali vyhnúť ľudia s vysokým cholesterolom. Sú vhodné do redukčných diét, na naberanie svalovej hmoty a pre všetkých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať.

https://jedalniceknamieru.sk/zeleninovy-salat-s-vajickom/