Mandľový proteín je vhodný pre športovcov, vegánov aj vegetariánov. Neobsahuje lepok a laktózu, podporuje rast svalovej hmoty. Nutrične obohatí jedlo.
Z uvedeného množstva vyjde cca 20 ks rohlíčkov /1 porcia 3-4 ks podľa veľkosti/
- 2 hrste Vlašské orechy
- 2 Odmerky Vegan mandľového proteínu/bez sladidiel a príchute/
- 6PL mandľovej múky
- 1 vajíčko
- 60ml mandľové mlieko/alebo voda podľa potreby
- 1 vanilkový cukor
- 3PL Javorový sirup
- 1ČL Vanilkový extrakt/alebo podľa chuti/
Postup
Orechy si rozmixujeme na múku, pridáme proteín, mandľovú múku, vajíčko, cukor, med alebo iné sladidlo a vanilkový extrakt. Mlieko dolievame podľa potreby. Vznikne tuhé lepivé cesto, ktoré tvarujeme do guličiek. Následne z nich rukami tvarujeme rožteky. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v predhriatej rúre na 180°C dozlatista, približne 20 minút.
TIP: Rožteky si môžete spraviť aj z ovsenej múky a vlašských orechov. Mandľový proteín nie je vhodný pre deti.
Dobré vedieť: Mandľový proteín je vhodný pre športovcov, vegánov aj vegetariánov. Neobsahuje lepok a laktózu, podpo ruje rast svalovej hmoty. Nutrične obohatí jedlo. Koláčiky z neho dobre zasýtia a dodajú telu energiu a potrebné vitamíny, minerály a vlákninu. Vhodné pridávať do smoothie, raňajkových kaší či nápojov pred alebo po tréningu. Najlepší je bez prídavku sladidiel, farbív a konzervačných látok. https://jedalniceknamieru.sk/ovsene-susienky-so-sunkou-a-syrom/