Vanilkové rožteky s mandľovým proteínom

Vanilkové rožteky s mandľovým proteínom

Mandľový proteín je vhodný pre športovcov, vegánov aj vegetariánov. Neobsahuje lepok a laktózu, podporuje rast svalovej hmoty. Nutrične obohatí jedlo.

Z uvedeného množstva vyjde cca 20 ks rohlíčkov /1 porcia 3-4 ks podľa veľkosti/

  • 2 hrste Vlašské orechy
  • 2 Odmerky Vegan mandľového proteínu/bez sladidiel a príchute/
  • 6PL mandľovej múky
  • 1 vajíčko
  • 60ml mandľové mlieko/alebo voda podľa potreby
  • 1 vanilkový cukor
  • 3PL Javorový sirup
  • 1ČL Vanilkový extrakt/alebo podľa chuti/

Postup

Orechy si rozmixujeme na múku, pridáme proteín, mandľovú múku, vajíčko, cukor, med alebo iné sladidlo a vanilkový extrakt. Mlieko dolievame podľa potreby. Vznikne tuhé lepivé cesto, ktoré tvarujeme do guličiek. Následne z nich rukami tvarujeme rožteky. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v predhriatej rúre na 180°C dozlatista, približne 20 minút.

TIP: Rožteky si môžete spraviť aj z ovsenej múky a vlašských orechov. Mandľový proteín nie je vhodný pre deti.

Dobré vedieť: Mandľový proteín je vhodný pre športovcov, vegánov aj vegetariánov. Neobsahuje lepok a laktózu, podpo ruje rast svalovej hmoty. Nutrične obohatí jedlo. Koláčiky z neho dobre zasýtia a dodajú telu energiu a potrebné vitamíny, minerály a vlákninu. Vhodné pridávať do smoothie, raňajkových kaší či nápojov pred alebo po tréningu. Najlepší je bez prídavku sladidiel, farbív a konzervačných látok. https://jedalniceknamieru.sk/ovsene-susienky-so-sunkou-a-syrom/