Zapečená tortila

Zapečená tortila

Výborná zapečená tortila! Perfektne drží tvar a nič z nej nevypadáva. Tajomstvo je v tom ako ju zložíte. Inú už chcieť nebudete. Náplň do tortily si môžete meniť podľa chuti.

Suroviny n a1 porciu

  • 1 Celozrnná tortila
  • 2 plátky nízkotučný syr
  • 4 plátky morčacej šunky
  • 50g Zelená Paprika
  • 1PL Biely jogurt/kečup

Postup

Tortilu narežeme kdekoľvek od stredu k okraju, potrieme jogurtom, a obložíme. Ide sa baliť! Chytíme jeden okraj tortily, kde sme ju prerezali a preložíme do tvaru trojuholníka, postupujeme týmto štýlom dookola. Vznikne jeden trojuholník, ktorý opečieme v sndvičovači, alebo na suchej panvici zo všetkých strán, trvá to minútku. Dobrú chuť!

TIP: Tortila chutí výborne aj s kuracím mäsom, či pečenou rybou.

Dobré vedieť: Zelená paprika obsahuje vitamíny C, skupiny B, draslík, mangán, meď, kremík. Jej konzumáciou znížim riziko vzniku rakoviny pľúc, hrdla, úst, žalúdka aj hrubého čreva. Posilňuje cievny systém a imunitu.  Vitamín C riedi krv a tým znižuje rýchlosť hojenia sa rán, neodporúča sa zvýšená konzumácia vitamínu C pred operáciou.

Pizza z celozrnnej tortily