Aj z obyčajného ražného pečiva sa dajú vykúzliť fantastické raňajky, ktoré vás nasýtia na dlhý čas. Vyskúšajte zapečený sendvič s vajíčkom, paradajkou a bazalkou.
- 1 Ks ražné pečivo
- 1 Vajíčko
- 2 Kvalitnej plátky šunky
- 1 Plátok syra Ementál
- 1 paradajka
- Bazalka alebo špenátové listy
Postup
Vajíčko si uvaríme natvrdo. Pečivo si naplníme syrom, na to šunka, nakrájané vajíčko, paradajku, posypeme bazalkou/špenátom a opäť prikryjeme šunkou a syrom. Dáme zapiecť na gril, alebo do sendvičovača.
TIP: K zapečenému sendviču si vždy pridajte bylinky pre lepšie trávenie. Bazalka, mäta, medovka, alebo iné podľa chuti.
Dobré vedieť: Celozrnná ražná múka je múka pomletá z celého zrna. Obalu, zrnka a klíčku. Obsahuje vitamíny, A, B2,B5, B6,E, minrály ako fosfor, vápnik, magnézium, draslík a železo, má dostatok vlákniny a bielkovín. Keďže má nízky glykemický index, zasýti na dlhší čas. Je vhodná pre ľudí, ktorí trpia osteoporózou, zlým trávením, pre ľudí trpiacich zápchou, je vhodná aj pre diabetikov. Obsahuje veľa lepku a preto nie je vhodná pre celiatikov.
https://jedalniceknamieru.sk/vajicko-s-chrumkavym-zitnym-chlebikom/