Zapečený sendvič s vajíčkom

Zapečený sendvič s vajíčkom

Aj z obyčajného ražného pečiva sa dajú vykúzliť fantastické raňajky, ktoré vás nasýtia na dlhý čas. Vyskúšajte zapečený sendvič s vajíčkom, paradajkou a bazalkou.

  • 1 Ks ražné pečivo
  • 1 Vajíčko
  • 2 Kvalitnej plátky šunky
  • 1 Plátok syra Ementál
  • 1 paradajka
  • Bazalka alebo špenátové listy

Postup

Vajíčko si uvaríme natvrdo. Pečivo si naplníme syrom, na to šunka, nakrájané vajíčko, paradajku, posypeme bazalkou/špenátom a opäť prikryjeme šunkou a syrom. Dáme zapiecť na gril, alebo do sendvičovača.

TIP: K zapečenému sendviču si vždy pridajte bylinky pre lepšie trávenie. Bazalka, mäta, medovka, alebo iné podľa chuti.

Dobré vedieť: Celozrnná ražná múka je múka pomletá z celého zrna. Obalu, zrnka a klíčku. Obsahuje vitamíny, A, B2,B5, B6,E, minrály ako fosfor, vápnik, magnézium, draslík a železo, má dostatok vlákniny a bielkovín. Keďže má nízky glykemický index,  zasýti na dlhší čas. Je vhodná pre ľudí, ktorí trpia osteoporózou, zlým trávením, pre ľudí trpiacich zápchou, je vhodná aj pre diabetikov. Obsahuje veľa lepku a preto nie je vhodná pre celiatikov.

https://jedalniceknamieru.sk/vajicko-s-chrumkavym-zitnym-chlebikom/