Zapekaný karfiol so zemiakmi

Zapekaný karfiol so zemiakmi

Karfiol obsahuje veľa minerálov a vitamínov, hlavne vitamín C. Je málo kalorický, znižuje cholesterol, spomaľuje vypadávanie vlasov. Pripravte si ľahký a zdravý obed, ktorý nezaťaží trávenie.

  • 2 Zemiaky varené v šupke
  • 1 Zelený karfiol
  • 2PL Syr Parmezán
  • Himalájska/Morská Soľ

Postup

Karfiol a zemiaky si pripravíme na pare(môžeme aj uvariť). Zemiaky ošúpeme a nakrájame na dno zapekacej misky, ktorú sme potreli troškou olivového/repkového oleja, aby sa nepripiekli. Na vrch pridáme karfiol rozobratý na menšie ružičky a posypeme parmezánom. Zapečieme 15-20 minút pri teplote 200°C vo vopred vyhriatej rúre.

TIP: Medzi zemiaky a karfiol si môžete nakrájať kvalitnú šunku, alebo vajíčko pre dostatok bielkovín v porcii.

Dobré vedieť: Karfiol obsahuje veľa minerálov a vitamínov, hlavne C. Je málo kalorický a diuretický. Znižuje chronické zápaly a bojuje proti infekciám. Chráni kĺby a šľachy pre poškodením,  je prevenciou pred vznikom artritídy a ostoporózy, znižuje cholesterol, ochraňuje srdce, potláča rast nádorových buniek prostaty, pľúc a hrubého čreva, spomaľuje vypadávanie vlasov, zlepšuje kvalitu nechtov, stimuluje regeneráciu buniek, pomáha pri liečbe močového ústrojenstva a obličiek, podporuje imunitný systém a krvotvorbu.

 Alebo si radšej dáte špagety s kuracím mäsom a zeleninou?