Zelenina plnená tuniakom a avokádom. Rýchly olovrant, desiata alebo večera. Sýte jedlo plné bielkovín a zdravých tukov.
Suroviny na 2 porcie
- 160g Tuniaka vo vl.šťave
- 1 ks Uhorka
- 1ks Zrelé avokádo
- 1 ks Paprika
- Morská soľ, mleté čierne korenie
Postup
Zeleninu si môžete vybrať podľa chuti, ja som naplnila uhorku a papriku. Zeleninu prerežeme pozdĺžne a odstránime jadrovníky. Tuniaka zmiešame s poučeným avokádom, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Zmesou naplníme zeleninu.
TIP: Do zmesi tuniaka a avokáda môžete pridať pre chuť jogurt alebo ricottu. Zeleninu môžete naplniť aj zmesou vajíčka a avokáda.
Dobré vedieť: Tuniak je zdrojom omega 3 mastných kyselín, ktoré znižujú zápaly v našom tele. Ich konzumáciou prispievame k zníženiu rizika tvorby krvných zrazenín, ochraňujú srdce. Pri nedostatku omega -3 mastných kyselín vznikajú poruchy imunity, trávenia, zhoršená pamäť, či učenie, suché sliznice, zvýšená únava. Omegy 3 MK môžeme získať aj z rastlinných zdrojov a to z vlašských orechov a ľanového semienka, alebo repkového oleja.