Zeleninová polievka s pečeňovými knedličkami doplní vitamíny aj vlákninu. Môžete použiť mix mrazenej aj čerstvú zeleninu. ?
- 700g mrazenej zeleniny na polievku
- 2 mrkvy ( potrebovala som minúť, stačí aj mrazená zelenina)
- 1 PL repkový olej
- ¼ bielej papriky
- 1,5 liter voda/vývar
- 2 PL domáca vegeta bez glutamanu
- 4 guličky nové korenie
- 4 guličky čierne korenie
Na halušky
- 125g kuracie pečienky
- 80g špaldová polohrubá múka/ krupica
- ½ ČL majorán
- 1 ks vajíčko
- 1 strúčik cesnaku
- morská soľ
Postup
Mrkvu si nakrájame a opečieme na oleji spolu s troškou zelenej papriky, pridáme soľ a trochu vody. Krátko povaríme, aby zmäkla. Potom pridáme mrazenú zeleninu, koreniny a domácu vegetu. Zalejeme vodou alebo vývarom. Medzitým si pripravíme cestíčko na halušky.
Cesnak pretlačíme a dáme do mixéra spolu s pečienkami a vajíčkom. Rozmixujeme, pridáme múku s majoránom a troškou soli. Múku pridáme podľa potreby. Keď je polievka hotová pridáme do nej halušky lyžicou. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Polievku pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Tip: Halušky môžete variť samostatne, aby polievka nebola kalná a vydržala dlhšie. Nám to nevadí a pokaziť sa nestihne. ?
Dobré vedieť: Kuracia pečeň obsahuje veľa proteínu, vitamínu A a B, fosfor, zinok, železo aj horčík. Priaznivo pôsobí na zdravie pokožky, očí, podporuje krvotvorbu, normalizuje zrážanlivosť krvi, podporuje spánok a zabraňuje ateroskleróze.