Zeleninová polievka s pečeňovými knedličkami

Zeleninová polievka s pečeňovými knedličkami

Zeleninová polievka s pečeňovými knedličkami doplní vitamíny aj vlákninu. Môžete použiť mix mrazenej aj čerstvú zeleninu. ?

  • 700g mrazenej zeleniny na polievku
  • 2 mrkvy ( potrebovala som minúť, stačí aj mrazená zelenina)
  • 1 PL repkový olej
  • ¼ bielej  papriky
  • 1,5 liter voda/vývar
  • 2 PL domáca vegeta bez glutamanu
  • 4 guličky nové korenie
  • 4 guličky čierne korenie

Na halušky

  • 125g kuracie pečienky
  • 80g  špaldová polohrubá múka/ krupica
  • ½  ČL majorán
  • 1 ks vajíčko
  • 1 strúčik cesnaku
  • morská soľ

Postup

Mrkvu si  nakrájame a opečieme na oleji spolu s troškou zelenej papriky, pridáme soľ a trochu vody. Krátko povaríme, aby zmäkla. Potom pridáme mrazenú zeleninu, koreniny a domácu vegetu. Zalejeme vodou alebo vývarom. Medzitým si pripravíme cestíčko na halušky.

Cesnak pretlačíme a dáme do mixéra spolu s pečienkami a vajíčkom. Rozmixujeme, pridáme múku s majoránom a troškou soli. Múku pridáme podľa potreby. Keď je polievka hotová pridáme do nej halušky lyžicou. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Polievku pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Tip: Halušky môžete variť samostatne, aby polievka nebola kalná a vydržala dlhšie. Nám to nevadí a pokaziť sa nestihne. ?

Dobré vedieť: Kuracia pečeň obsahuje veľa proteínu, vitamínu A a B, fosfor, zinok, železo aj horčík. Priaznivo pôsobí na zdravie pokožky, očí, podporuje krvotvorbu, normalizuje zrážanlivosť krvi, podporuje spánok a zabraňuje ateroskleróze.

Brokolicovo-kelová polievka