Ružičkový kel pomáha s únavou, zbaví nás stresu, vyživí pleť, spevní nechty, posilní vlasy a imunitu. Na jeseň a v zime ideálne! Použite mrazenú zeleninu a polievočka je za 15 minút hotová.
Suroviny na 2 porcie
- 250 g mrazenej zeleniny mix na polievku/mrkva, pór, brokolica, karfiol/
- 1 hrsť mrazený hrášok
- 2 hrste mrazený ružičkový kel
- 1 malá cibuľa
- 1PL Repkový Olej
- 1ČL Rasca mletá
- 3 guličky nové korenie
- 0,5 L Zeleninový vývar bez obsahu glutamanu sodného
Postup
Na oleji si krátko opečieme nakrájanú cibuľu, pridám rascu, nové korenie mrazenú zeleninu a podlejeme vývarom. Varíme do mäkka, približne 10-15 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a mletým čiernym korením.
TIP: Pripraviť si ju môžeme aj sezónne z čerstvej zeleniny, ale použite mrazenú zeleninu a polievočka je za 15 minút hotová.
Dobré vedieť: Ružičkový kel obsahuje veľa vlákniny, vitamíny A, skupiny B, C, E,K a minerály ako vápnik, či horčík. Čistí črevá, zlepšuje trávenie, jeho konzumáciou predídeme zápche, lieči zápaly, spevňuje nechty, vyživuje pleť a vlasy, pomáha proti únave a stresu, posilňuje imunitu, podporuje krvotvorbu a detoxikuje pečeň, pomáha telo zbaviť škodlivín aj odvodnením. https://jedalniceknamieru.sk/rychla-zeleninova-polievka/