Zeleninové rizoto s kešu orechmi

Zeleninové rizoto s kešu orechmi

Mäso nie je nutné jesť každý deň. Vyskúšajte zeleninové rizoto s kešu orechmi. Chutné, rýchle a sýte jedlo.

Suroviny na 2 porcie

  • 120g Ryža Natural/Jazmínová
  • 30g Kešu orechy
  • 1 cibuľa
  • 2PL Oleja
  • 150g Mrazená mexická zelenina
  • 2PL Koriander vňať
  • 1ČL Mletá rasca
  • ½ ČL Kurkuma
  • ½ ČL Mletá červená paprika
  • Sušený cesnak podľa chuti
  • Morská soľ

Postup

Ryžu prepláchneme, do vody k ryži pridáme mletú červenú papriku, kurkumu a mrazenú zeleninu, uvaríme podľa návodu. Cibuľu si nakrájame nadrobno, opražíme na rozpálenom oleji spolu s rascou, podlejeme pár lyžicami vody, aby sa nepripálila. Keď je cibuľka zmäknutá pridáme do nej hotovú ryžu, sušený cesnak a soľ, necháme chvíľu pražiť, premiešame a odstavíme z ohňa. Hotové rizoto premiešame s nasekanou koriandrovou vňaťou a opečenými orechmi.

TIP: Podávame s domácou kvasenou kapustou.

Dobré vedieť: Celozrnná ryža obsahuje celé zrnko, čím je obohatená o bielkoviny, vápnik, horčík, vlákninu, draslík na rozdiel od bielej ryže, ktorá je týchto výživných látok zbavená. Vďaka nízkemu glykemickému indexu je vhodná aj pre ľudí trpiacich cukrovkou. Taktiež je prevenciou proti zápche, znižuje riziko vzniku hrubého čreva, pomáha pri liečbe tráviacich problémov, znižuje cholesterol a vysoký krvný tlak. Je vhodná na detoxikáciu organizmu.

Quinoa rizoto s krevetami