Zeleninový krém s ricottou

Zeleninový krém s ricottou

Zeleninový krém s ricottou a mandľovými lupienkami. Polievka dobre zasýti a dodá telu potrebné živiny. Čo budete potrebovať?

Na 4 porcie

  • 1 Malý pór
  • 3 Menšie mrkvy
  • 1 Zemiak
  • ¼ Zeler
  • 1 Malá cibuľa
  • 100g Ricotta
  • 700ml vody
  • Mandľové lupienky
  • Pažítka
  • Morská soľ, korenie 4 farieb
  • 1PL Podravka bez glutamanu

Postup

Zeleninu nakrájame, zalejeme vodou a pridáme podravku. Varíme, kým zelenina zmäkne, potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom na krém. Pridáme ricottu, soľ, mleté korenie a necháme prejsť varom. Na tanieri ozdobíme pažítkou a mandľovými lupienkami.

TIP: Ja som pridala aj trošku bryndze a chutila fantasticky.

Dobré vedieť: : Pór pomáha pri chorobách obličiek, žalúdka, pečene a ochoreniach kĺbov. Pôsobí na telo antibakteriálne, jeho konzumáciou predídeme zápche, podporíme si trávenie a imunitu, pomáha pri problémoch so žlčníkom, znižuje cholesterol a krvný tlak, odstraňuje plynatosť, zlepšuje kvalitu vlasov a pleti, spevňuje kosti.

Pikantná rybacia polievka