Zeleninový krém s ricottou a mandľovými lupienkami. Polievka dobre zasýti a dodá telu potrebné živiny. Čo budete potrebovať?
Na 4 porcie
- 1 Malý pór
- 3 Menšie mrkvy
- 1 Zemiak
- ¼ Zeler
- 1 Malá cibuľa
- 100g Ricotta
- 700ml vody
- Mandľové lupienky
- Pažítka
- Morská soľ, korenie 4 farieb
- 1PL Podravka bez glutamanu
Postup
Zeleninu nakrájame, zalejeme vodou a pridáme podravku. Varíme, kým zelenina zmäkne, potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom na krém. Pridáme ricottu, soľ, mleté korenie a necháme prejsť varom. Na tanieri ozdobíme pažítkou a mandľovými lupienkami.
TIP: Ja som pridala aj trošku bryndze a chutila fantasticky.
Dobré vedieť: : Pór pomáha pri chorobách obličiek, žalúdka, pečene a ochoreniach kĺbov. Pôsobí na telo antibakteriálne, jeho konzumáciou predídeme zápche, podporíme si trávenie a imunitu, pomáha pri problémoch so žlčníkom, znižuje cholesterol a krvný tlak, odstraňuje plynatosť, zlepšuje kvalitu vlasov a pleti, spevňuje kosti.