Zeleninový šalát s kuracím mäsom

Zeleninový šalát s kuracím mäsom

Zo zeleniny sa dá pripraviť veľa nízko-kalorických pokrmov. Ako bonus dostanete veľkú porciu vitamínov a minerálov. Čo budete mať dnes na večeru?

Suroviny na 1 porciu

  • 1 ks Kuracie prsia
  • ½ Žltej papriky
  • 4 Reďkovky
  • 4 Paradajky cherry
  • 10 cm Šalátová uhorka
  • 1PL Worchestershire omáčky( Lea & Perrins)
  • 1ČL Olivový olej

Postup

Mäso si  nakrájame, prudko opečieme na oleji, pridáme omáčku. Opekáme ešte 5 minút,skontrolujeme mäso, či je hotové. Po prekrojení je bez ružových fliačikov. Zeleninu si umyjeme, nakrájame a zmiešame s mäsom.

TIP: Zmiešaním akejkoľvek inej zeleniny, máme novú variáciu šalátu v duchu – chutne a rýchlo.

Dobré vedieť: Žltá paprika obsahuje veľa vlákniny a vitamínu C, E, vitamíny skupiny B, provitamínu A, draslík, mangán, meď, kremík. Rutín chráni cievy pred kôrnatením a likopén pred nádorovými ochoreniami. Neutralizuje voľné radikály a tým predchádza vzniku rakoviny úst, hrdla, pľúc, žalúdka a hrubého čreva. Posilňuje cievny systém a imunitu. Chráni oči pred vznikom sivého zákalu a stareckou slepotou. Najviac vitamínu C je v červenej paprike. Vitamín C je dôležitý pri vstrebávaní železa z potravy. Vysoká konzumácia papriky sa neodporúča pre ľudí s nízkou zrážanlivosťou krvi a ľuďom pred operáciou nakoľko Vitamín C riedi krv a tým znižuje rýchlosť hojenia sa rán.

 Šalát z kuracej pečienky s domácim dresingom