Zo zeleniny sa dá pripraviť veľa nízko-kalorických pokrmov. Ako bonus dostanete veľkú porciu vitamínov a minerálov. Čo budete mať dnes na večeru?
Suroviny na 1 porciu
- 1 ks Kuracie prsia
- ½ Žltej papriky
- 4 Reďkovky
- 4 Paradajky cherry
- 10 cm Šalátová uhorka
- 1PL Worchestershire omáčky( Lea & Perrins)
- 1ČL Olivový olej
Postup
Mäso si nakrájame, prudko opečieme na oleji, pridáme omáčku. Opekáme ešte 5 minút,skontrolujeme mäso, či je hotové. Po prekrojení je bez ružových fliačikov. Zeleninu si umyjeme, nakrájame a zmiešame s mäsom.
TIP: Zmiešaním akejkoľvek inej zeleniny, máme novú variáciu šalátu v duchu – chutne a rýchlo.
Dobré vedieť: Žltá paprika obsahuje veľa vlákniny a vitamínu C, E, vitamíny skupiny B, provitamínu A, draslík, mangán, meď, kremík. Rutín chráni cievy pred kôrnatením a likopén pred nádorovými ochoreniami. Neutralizuje voľné radikály a tým predchádza vzniku rakoviny úst, hrdla, pľúc, žalúdka a hrubého čreva. Posilňuje cievny systém a imunitu. Chráni oči pred vznikom sivého zákalu a stareckou slepotou. Najviac vitamínu C je v červenej paprike. Vitamín C je dôležitý pri vstrebávaní železa z potravy. Vysoká konzumácia papriky sa neodporúča pre ľudí s nízkou zrážanlivosťou krvi a ľuďom pred operáciou nakoľko Vitamín C riedi krv a tým znižuje rýchlosť hojenia sa rán.