Zemiaková kaša bez masla? Je to jednoduché a chutné. Potrebujete iba zemiaky a mlieko. Kašu môžete jesť aj v diétnom režime.
- 200g Zemiakov
- 60ml polotučné mlieko
- Morská soľ
Postup
Ako pri klasickej kaši. Zemiaky si uvaríme v osolenej vode, ktorú potom zlejeme a nahradíme polotučným mliekom. Podávame s grilovaným mäsom alebo rybou. Pridala som reďkovkovo-uhorkový šalát.
TIP: Do zemiakovej kaši som primiešala pažítku, ale kľudne môžete aj uvarený zeler, cuketu, či mrkvu.
Dobré vedieť: Zemiaky sú lacný zdroj energie, vlákniny, vitamínu C, skupiny B, veľa draslíka. Zemiak si zachová najviac vitamínov a vlákniny, keď ho naparíme alebo varíme v šupke. Konzumovaním zemiakov znížim vysoký krvný tlak, zabezpečíme správne fungovanie nervovej sústavy, vyčistíme si tráviaci trakt, sú prevencia proti hemoroidom, podporia imunitu a lepšiu kvalitu vlasov, pokožky a nechtov.