Zubáč s parenou zeleninou hotová večera za 15 minút? V tom prípade si spravte rybu s parenou zeleninou. Ľahučké jedlo v letných horúcich dňoch. Nezaťaží trávenie a výborne si pochutíte.
- 2 ks Filety Zubáča s kožou
- 2 Hrste mix zeleniny podľa chuti
- 1PL Repkový olej
- 1ČL Korenie na ryby bez glutamanu
Postup
Rúru si predohrejeme na 200°C, rybu umyjeme, osušíme a okoreníme. Dám eju piecť do pekáčika vystlaného papierom na pečenie a pečieme 12-15 minút. Medzitým si mrazenú zeleninu naparíme alebo uvaríme v minime vody, ktorú trošku osolíme.
TIP: Zeleninu si nechajte trošku chrumkavejšiu, zachová si viac vitamínov a je oveľa chutnejšia.
Dobré vedieť: Ryby sú ľahko stráviteľné, obsahujú využiteľné bielkoviny pre organizmus. Nezaťažujú trávenie, pomáhajú pri ochoreniach čriev, psoriáze, reume, pre vysoký obsah draslíka znižujú tlak a pôsobia priaznivo a protizápalovo na kardiovaskulárny system. Dodávajú telu esenciálne aminokyseliny ako leucin, lysin, treonín, valin a tryptofan. Obsahujú vitamíny A,D,E,K a vitamíny skupiny B.